"Mens vi venter på fornyelsen"

Nyheder - 2014

DK befinder sig i en krisetid.
Ganske vist lakker krisetiden mod enden, men ikke desto mindre en krisetid. Dette ses også hos DK’s public service kanal DR, hvor man i trange tider må ty til genbrug og vintage.

I 2013 kom dokumentaren ”Hele Svineriet”, som fulgte adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade og kokken Thomas Rode på en tur rundt i det ganske landbrugsland.
Programmet mødte hårdt kritik fra blandt andre Enhedslistens fødevarer ordfører Per Clausen og endte med at blive trukket tilbage af DR, eftersom den stillede sig ”ekstraordinært positiv over for den konventionelle svineproduktion”.

Som kompensation bragte DR derfor torsdag et program som skulle gøre det modsatte, man ønskede så at sige, et program som kunne stille sig ekstraordinært negativ overfor den konventionelle svineproduktion.
Da DR’s center for fornyelse havde vinterlukket valgte man at døbe dette program ”Hele Svineriget”. I dette program blev seerne guidet igennem et stærkt manipuleret billede af den danske konventionelle svineproduktion, blandt guiderne på denne tur var blandt andet den erklærede fjende af konventionelt landbrug; forfatteren Kjeld Hansen, en mand som blandt andet udtalte ”dette har intet med landbrug at gøre”….. dette lader vi lige stå for sig selv et øjeblik…… Kjeld Hansen hvad er det så?
Hvis din tanke er at landbrug kun skal brødføde den familie som ejer dyrene, så har du ret, så har det intet med landbrug at gøre.

Sagen er bare at, siden mennesker har kunnet tjene penge på produktionen af dyr, har landbrug været et erhverv hvor det hele tiden dreje sig om at optimerer og maximere. Og nu står dansk landbrug for kødleverancer lige fra England i nord til Australien i syd, fra Amerika i vest til Kina i øst. Så nej, det romantiske landbrug findes ikke i DK længere og har ikke gjort det i 100 år.

Hvis ikke konsekvenserne for den enkelte landmand havde været så alvorlige virker det næsten morsomt at DR i sin arrogance først vælger at bringe et godt og sobert program om svineproduktion, så fjerne det fordi kritikken mod det var mere end man ville stå på mål for på DR og så til slut bringe et program med gennemført kritik at den konventionelle svineproduktion.
Denne kritik fremført af en bred vifte af mennesker, lige fra egentlige eksperter som bioteknikeren til den selvudråbte ekspert nemlig forfatteren Kjeld Hansen, som i sin desperate kamp for bringe tiden tilbage ender som en anakronisme.

Dog skal ros lyde til fødevareminister Dan Jørgensen, som i den efterfølgende debat på DR forsvarede en landmand som blev fremstillet særdeles ufordelagtigt i nyhedernes klipning af interviewet med ham. Derudover virkede Dan Jørgensen som et fornuftsmenneske som var villig til en sund debat med erhvervet om fremtiden og om de udfordringer denne indeholder.

Der har lydt megen kritik omkring Dan Jørgensens tiltræden som fødevareminister og vi hos Go-Gris har også haft store betænkeligheder herved. Vi må blot erkende at hvis ministerens sobre optræden og villighed til diskussion og samarbejde fortsætter i fremtiden, så tror vi på et godt og nærende samarbejde for begge parter trods vore uenigheder på visse områder.

Høsten er i hus.

7. august 2018
En meget usædvanlig høst er i hus.
 

Intelligent bufferzone

8. november 2017
Samarbejde med Aarhus Universitet og SEGES skaber ny viden - til gavn for vandmiljøet og landbruget.
 

Åbent Landbrug 2017.

22. august 2017
Vi holder Åbent Landbrug søndag den 17. september kl. 10-16. Læs mere i nyheden.
 

Ny Mejetærsker.

9. august 2017
Nyt grej til årets høst.
 

Ny arbejdshest i maskinhuset.

29. juli 2017
Byt til nyt. Vi køre mange timer med grejet så en jævn udskiftning i det kørende materiel er en nødvendighed.
 

Godt nytår.

31. december 2016
Nytårshilsen.
 

Høsten 2016 er i hus

27. august 2016
Høsten er i hus.
 

Høsten er i gang

28. juli 2016
Høsten er i gang og der er høstet vinterbyg samt frøgræs.
 

Ny Firmabil.

20. juni 2016
Ny firmabil. FIAT leverer ikke længere traktorer og høstmaskiner til landbruget. Men derfor kan de godt leverer andre køretøjer……
 

Vi søger elev.

17. maj 2016
Vores nuværende elev skal på skole til september og vi søger derfor hans afløser.
 

Masser af skoleelever på besøg.

18. april 2016
Vi har lige fået tallene for antal besøgende skolever for 2015. 164 elever har lagt vejen forbi vores sostald! Glædeligt og fornøjeligt med så mange gæster.
 

Gedved skole på besøg.

10. marts 2016
40 elever og 2 lærere fra Gedved skole på besøg.
 

Godt Nytår

31. december 2015
Nytårshilsen.
 

Tak for sidst.

22. september 2015
Åbent Landbrug 2015 var en succes i hele landet. Ingen undtagelse hos os. Lidt over 2.000 gæster lagde vejen forbi og ca. 1.500 af dem var en tur i stalden for at se grisene. Læs mere i nyheden.
 

Åbent Landbrug

24. august 2015
Vi holder Åbent Landbrug den 20. september 2015 fra kl. 10-16. Læs mere i nyheden.
 

Vi søger medarbejder til sostalden

13. juli 2015
Det lykkedes ikke i første omgang. Så vi prøver med en ny ansøgningsrunde. Vi søger en medarbjeder der kan hjælpe os med pasning af søer på "Evasminde". Se mere i nyheden.
 

Medicinforbrug i fokus.

27. marts 2015
Medicinforbrug i fokus. Vi kerer os om vores medicinforbrug. Vi arbejder hver dag på, at reducere vores medicinforbrug - selvfølgelig med respekt for evt. syge dyr, der har krav på behandling. Vi vil gerne være åbne om vores svineproduktion, og det har vi taget den fulde konsekvens af, ved nu at offentliggøre vores Vetstatgrafer.
 

Gyllesæson.

24. februar 2015
Gyllesæsonen er over os. Vi vil gerne vise hensyn - læs mere i nyheden.
 

Godt nytår

31. december 2014
I ønskes alle et rigtig godt nytår. Vi håber at landbruget får bedre vilkår i 2015 selvom det ser lidt sort ud i øjeblikket. Vi er klar og topmotiverede til at yde det der skal til for at komme igennem krisen. Pas på hinanden og nyd aftenen!
 

Præsentationsfilm - en succes.

4. november 2014
I dag er det 14 dage siden, vi lagde vores præsentationsfilm på hjemmesiden og på vores Facebookside. Filmen er nu set af over 50.000 mennesker, og mange har - helt som forventet - også ytret sig, om det de har set på filmen. Læs mere i nyheden.
 

Sponsor Best of Horsens løbet 2014

14. oktober 2014
Lørdag den 4. oktober havde vi fornøjelsen af at være sponsor for Børnehaven livstræet i Gedved, da de små skulle deltage i Best of Horsens løbet. Læs mere i nyheden.
 

Vi hilser Karen Hækkerup velkommen.

10. oktober 2014
I en tid hvor der hænger mange sorte skyer over landbrugs og fødevarer erhvervene i Danmark, er der gudskelov dage hvor lyspunkter dumper ned fra himlen. Karen Hækkerup tiltræder som direktør i Landbrug & Fødevarer. Læs mere i nyheden.
 

Vintersædsarealerne er tilsået.

27. september 2014
Tælleren på såmaskinen endte på 640 ha. dette efterår, hvor vi igen var begunstiget af særdeles godt føre.
 

Høsten 2014 er i hus.

12. august 2014
Høsten 2014 er i hus. Læs mere i nyheden.
 

To seje piger er kommet ind på dyrlægestudiet I København.

11. august 2014
Det lykkedes Janni og Linda at komme ind på dyrlægestudiet i København. Læs mere i nyheden.
 

Nye billeder.

10. august 2014
Der er lagt nye billeder på hjemmesiden. Læs mere i nyheden.
 

Høsten 2014 er i gang.

9. juli 2014
Så er høsten 2014 skudt i gang.
 

Aftenmarkvandring

17. juni 2014
HUSK at vi sammen med LMO, Inviterer til aftenmarkvandring i morgen onsdag den 18. juni kl. 19. Adressen er Lillerupvej 4, 8751 Gedved og alle er velkomne. Vi er klar til at tage imod jer og vi glæder os
 

Besøg fra nær og fjern.

12. maj 2014
Vi har ofte besøg hos Go-gris I/S - gæster fra det lokale og hele verden kommer en tur forbi og ser hvordan vi griber vores produktioner an. Det er givtigt for gæsterne men så sandeligt også for os.
 

E-kontrol 1. kvartal 2014

23. april 2014
Så er der nye E-kontroller på siden.
 

Vigtig info vedr. stillingsopslag

7. april 2014
Et skifte til nyt mailsystem har muligvis været ens betydende med at mails ikke er nået frem til os!
 

Vi søger driftsleder til soholdet.

19. marts 2014
Drømmer du om en driftslederstilling i topmoderne omgivelser og med gode kollegaer? Så har du chancen da vi søger en driftsleder til sostalden på "Evasminde".
 

PRRS

7. marts 2014
Ikke alle nyheder er gode nyheder. Vi har netop fået konstateret Amerikansk PRRS i soholdet på Evasminde.
 

Gyllesæson

6. marts 2014
Gyllesæsonen er over os. Vi vil gerne vise hensyn - læs mere i nyheden.
 

Ny gyllevogn

19. februar 2014
Nyt grej ankommet på Lillerup.
 

Ny vejhøvl i arbejde

12. februar 2014
Jakob og Lars har haft den nye vejhøvl i brug i det gode vejr.
 

Besøg af 2 9. klasser fra Hovedgård skole

5. februar 2014
Vi siger tak for besøget til 9.b og 9.c fra Hovedgård skole.
 

Go-gris I/S med i VSP projekt

4. februar 2014
Nyt storstilet projekt fra VSP er sat i gang. 50 besætninger over hele landet deltager - Go-gris I/S er med.
 

Ny fane under "Stalden"

3. februar 2014
Under menupunktet "Stalden" her på forsiden, er der nu et menupunkt der hedder "Besøg os". Her finder de, der måtte have lyst, diverse informationer om hvordan et besøg arrangeres.
 

"Mens vi venter på fornyelsen"

29. januar 2014
DR og Danmarks nye fødevareminister Dan Jørgensen, havde på TV travlt med at tegne et billede af den danske svineproduktion. Det har vi en kommentar til.
 

Ny Polteleverandør

15. januar 2014
Vi er stolte over at kunne præsenterer en ny polteleverandør. Læs mere i nyheden.
 

E-kontrol 4. kvartal 2013

11. januar 2014
2013 var et indkøringsår i Go-gris I/S. Soholdet har kørt på fuld styrke i 2013 hvorimod slagtesvineproduktionen ikke har været på fuld kraft grundet ombygning. Læs mere om året der gik og E-kontroller i nyheden.
 

"Ny" medarbejder

8. januar 2014
Janni er ny medarbejder i teamet på "Evasminde". Det har hun nu været et stykke tid..... Læs mere i nyheden
 

Vi øsker alle Glædelig jul og godt Nytår!

23. december 2013
Det er tid til at ønske alle en glædelig jul og godt nytår.
 

"Vi undrer os"

28. november 2013
DR2 har valgt at trække programmet "Hele Svineriet" tilbage. Helt uforståeligt at en minoritet får held til at "styre" en Public Service kanal på den måde - der er rigtig mange programmer der burde trækkes tilbage i så fald!
 

Farvel til Adam

19. november 2013
Så har vi sagt farvel og tak til Adam Godlewski.
 

Hilsen fra Jan i Australien

6. november 2013
Jan er blevet "sendt" på sommerferie i Australien. Sendt og sendt er måske så meget sagt. Efter opfodring er han taget af sted med en god kammerat for at få en oplevelse for livet. Nu har han sendt os en lille hilsen og et par billeder.
 

Farvel til Annemette

31. oktober 2013
Efter 4 gode år blev det desværre tid til at sige farvel til Annemette. Annemette havde sidste dag torsdag den 24. oktober. Nu venter der Annemette arbejde i det hjemlige - der er nemlig også grise der skal passes sammen med hendes mand Rasmus.
 

Nye E-kontroller

16. oktober 2013
Så er Effektivitetskontrollerne for 3. kvartal 2013 klar.
 

Besøg af Fransk delegation.

22. september 2013
Lørdag den 21. september havde vi fået til opgave at vise en Fransk delegation rundt og fortælle lidt om landbrugsproduktion i Danmark. En spændende dag med spidsede ører og en god debat.
 

Efterårsarbejdet er overstået.

21. september 2013
Lørdag den 21. september, var dagen hvor såmaskinen kunne køres helt tom. Siden 1. august har medarbejdere og maskiner bearbejdet 681 ha. jord.
 

Åbent Landbrug

6. september 2013
Husk at der er Åbent Landbrug søndag den 15. september 2013. Landmænd står klar til at slå dørene op over hele landet denne dag, og de har sammen med mange frivillige, lagt mange kræfter i forberedelserne på at skabe en god dag for de besøgende.
 

Opbakning til slagteriarbejderne og ledelsen i Danish Crown.

6. september 2013
Der er godt gang i mediernes dækning af det tankevækkende udspil fra slagteriarbejderne og ledelsen i Danish Crown. Vi har en klar holdning i sagen og bakker slagteriarbejder og ledelse op 100 %.
 

Godt i gang med efterårsarbejdet

2. september 2013
Vejret har været med os og vi er derfor i gang med at så markerne til - og vi skulle lige hilse og sige at det er tørt!
 

Farvel og tak til Mads Olesen

30. august 2013
Mads Olesen skal tilbage på skolebænken på Bygholm Landbrugsskole for at afslutte 2. hovedforløb.
 

Høsten er i hus.

23. august 2013
Høsten 2013 er et overstået kapitel.
 
design: xpdesign.dk